Bild på en ung Kavat (mellanpudel, svart)

I valplådan

Planerade kullar


Gåsadalens hundar planerar en kull vita dvärgpudlar försommaren 2022. Vårt mål med kullen är en aktiv nyfiken hund som är rastypisk samt frisk. För att se om valpen/valparna uppfyller vårt mål ser vi gärna att dessa hälsotestas efter att de fyllt året, gör ett BPH (beskrivning av hund) samt ställs ut minst en gång efter 9 månader. Självklart står vi för kostnaderna för hälsotesterna (Patella,  ögonlysning) samt halva kostnaden för BPH.

Vid intresse, Maila gärna oss ) och beskriv gärna vad ni söker.

Vi vill gärna i beskrivningen ha med följande:

- nuvarande familjesituation

- varför man fastnat för rasen pudel

- Hur man löser första valptiden

- passning av hund efter Corona

- tankar kring aktivitet och vad man själv gillar

- pälsvård, intressen, tankar Mm (med pudel kommer man inte ifrån pälsvård oavsett längd på päls)

- andra intentioner med hunden (tex avel, assistanshund, tävla, Mm)

- vad kan ni ytterligare erbjuda valpen

- om det är Ngt mer ni känner skulle vara bra för oss att känna till

Efter valparna är födda kommer vi gå igenom mailen som kommit in och börja ta kontakt med de som känns bra. Vi kommer vilja ha en tät kontakt, samt även fysisk träff (om man bor alldeles för långt bort för fysisk träff, krävs referens från annan SKK-ansluten uppfödare) innan valp slutligen blir er.

Vi finns i Sexdrega, Svenljunga kommun.

Men tänk på att dessa små pudlar sällan får många valpar, blir det flera intressenter kommer vi inte kunna tillgodose alla bra blivande hem.


Valpar som lämnar oss för ett nytt hem är stamboksförda på SKK, veterinärbesiktigade, chippade och doldafel-försäkrade på Agria. Man får även med sig ett valp-kit för de första dagarna med framförallt en filt som luktar mamma samt mat som de är vana vid.

  I valplådan


Smulan (regnr SE55839/2018 Escorts Kristina La Blanche ) och Björne (regnr SE36248/2016 Medevi’s White Extreme) fick den 28 september 2021, 2 stycken hanar. 
De är nu i vår A-kull och har fått namnen:
Gåsadalens Extreme Apache

Gåsadalens Extreme Navajo

Båda hanarna är tingade och vi har i dagsläget ingen valp för intressenter.För att följa Smulans valpar i vardagen rekommenderas Instagram och kontot @gasadalens.hundar .  Där kommer även vår vardag med samtliga hundar med. Vi finns även på Facebook, men där uppdateras det inte lika frekvent.